Skip to content
DIAGNOSTISCH MEDISCH ADVIESCENTRUM

Doktersassistent(e)

De doktersassistent vervult een veelzijdige rol binnen de organisatie van Omedi. Allround en ervaren is hij/zij werkzaam bij keuringen, tijdens de PMO’s (preventief medisch onderzoeken), expat en reizigersvaccinatie-consulten en health checks. De doktersassistent voert diverse onderzoeken en metingen uit, zoals bijvoorbeeld bloeddrukmeting, ogentest, beeldschermonderzoek, refractiemeting, bloedafname en bloedonderzoek.

De meer specialistische onderzoeken zoals Spirometrie (longfunctie), ECG (hartfilmpje) en Audiogram (gehooronderzoek) behoren ook tot het takenpakket van de doktersassistent.

Bij PMO en Health Check heeft de doktersassistent naast de onderzoeken ook een adviserende rol op leefstijlgebied en Duurzame Inzetbaarheid. Hierbij wordt onder andere gekeken naar het Cardio Vasculair Risicoprofiel. Hier vallen rook- en drinkgewoonten, beweging, voeding, lichaamsgewicht, bloeddruk, diabetes en familie-anamnese onder.
Door vooraf ingevulde digitale vragenlijsten krijgt de deelnemer een duidelijk beeld van risicofactoren op het gebied van werk en in de persoonlijke setting. Dit kan tijdens het PMO besproken worden.

Voor een advies op maat en vaccinaties, in verband met werkzaamheden in binnen-en of buitenland of een reis, kunt u ook bij de doktersassistent terecht. Door samenwerking met het Landelijk Coördinatiecentrum voor Reizigersadvisering (LCR) wordt u altijd goed voorbereid en op de hoogte gebracht van de meest actuele situatie per land. Hierbij wordt ook gevaccineerd en kunt u, indien nodig, een recept meekrijgen voor Malaria-behandeling.

Categorieën

Omedi diagnostisch medisch adviescentrum

Korte communicatielijnen en persoonlijk contact hebben wij hoog in ons vaandel staan. We geloven in wederzijds vertrouwen; cliënten en opdrachtgevers moeten zich bij ons op hun gemak voelen.