Skip to content
DIAGNOSTISCH MEDISCH ADVIESCENTRUM

Vliegmedische keuringen LAPL

LAPL versus KNVvL keuring

Vanaf heden worden voor zweefvliegen en ballonvaren Europese brevetten uitgegeven. Dit heeft ook enige gevolgen voor de medische keuringen voor het zweefvliegbewijs.

SPL en LAPL

Voor het zweefvliegen zijn er straks het SPL (Sailplane Pilot Licence) en het LAPL-S (Light Aircraft Pilot Licence – Sailplane). Het SPL is een internationaal vliegbrevet dat ook voor commerciele doeleinden gebruikt kan worden. Hiervoor is een EU- klasse 2 medische keuring benodigd. Het LAPL-S is alleen geldig binnen Europa, op Europees geregistreerde kisten. De medische keuring voor een LAPL is vergelijkbaar met de huidige KNVvL zweefvliegkeuringen.

KNVvL medische verklaringen

Voor alle KNVvL medische verklaringen geldt op dit moment een uiterste geldigheidsduur tot 8 april 2018, de datum waarop alle zweefvliegers en recreatieve ballonvaarders over een EU medische verklaring en brevet (meestal LAPL) moeten beschikken (http://www.brevet.aero/medische-keuringen).

Geldigheidsduur

De geldigheidsduur van een LAPL medical verschilt van het KNVvL medical:

Maak een afspraak en laat u door Omedi adviseren. Via onderstaande button kunt u meer informatie aanvragen over Vliegmedische keuringen.