Skip to content
DIAGNOSTISCH MEDISCH ADVIESCENTRUM

Arbeidsomstandighedenspreekuur

Omedi ondersteunt de vrije toegang tot de bedrijfsarts. Werknemers die vermoeden dat zij gezondheidsklachten hebben die mogelijk verband houden met het werk, kunnen het open

arbeidsomstandighedenspreekuur bezoeken. In de praktijk blijkt dat werknemers het op prijs stellen als het bedrijf geïnformeerd wordt over hun situatie. Aan de hand van de wensen van de werknemer kan dat per brief, mail of telefoon. Maak een afspraak en laat u adviseren door Omedi.

Wettelijke verplichting

De vrije toegang tot de bedrijfsarts via het open arbeidsomstandigheden spreekuur is een wettelijke verplichting. U als werkgever bent verplicht uw medewerker, zowel preventief als tijdens ziekteverzuim, vrije toegang te geven tot de bedrijfsarts. Wij raden u aan om de contactgegevens van uw arbodienst, de bedrijfsarts en de mogelijkheid van het open arbeidsomstandigheden spreekuur in uw bedrijfsreglement op te nemen en intern te communiceren.

 

 

Heeft u een fysieke afspraak bij Omedi?

Wanneer u zelf koorts heeft of verkouden bent verzoeken we u uw afspraak af te zeggen.

In dat geval dient u zich telefonisch af te melden Omedi.

Het kan ook voorkomen dat Omedi u weigert te keuren wanneer u symptomen vertoont die mogelijk bij het Coronavirus kunnen horen. Dit is een landelijk beleid. U kunt wanneer de symptomen verdwenen zijn met Omedi overleggen voor een nieuwe afspraak.