Skip to content
DIAGNOSTISCH MEDISCH ADVIESCENTRUM

Pulmonaal onderzoek

Waarom pulmonaal onderzoek

Bij  pulmonaal onderzoek (longonderzoek) wordt bekeken of bepaalde longfuncties verstoord zijn. Er kunnen verschillende testen worden afgenomen. Hierbij ademt u door een mondstuk aan het longfunctieapparaat, terwijl uw neus wordt dichtgehouden door middel van een klem.

Als de longfunctie verstoord is, kan spirometrie (longfunctieonderzoek) nodig zijn. Een verstoorde longfunctie kan zich uiten in benauwdheid en hoesten. Aandoeningen die de longfunctie kunnen verstoren en die achterhaald kunnen worden met longfunctieonderzoek, zijn bijvoorbeeld astma en COPD (chronische longziekte).

Inhoud pulmonaal onderzoek:

  • spirometrie (longfunctieonderzoek)

Pulmonaal onderzoek kan separaat plaatsvinden, maar ook een onderdeel zijn van een groter geheel. Ga hiervoor naar het volledige aanbod Keuringen, Arbozorg en/of Healtcheck. Bij Omedi is gehooronderzoek snel en eenvoudig geregeld. Maak een afspraak en laat u door Omedi adviseren. Via onderstaande button kunt u meer informatie aanvragen over Specialistisch medisch onderzoek.

Heeft u een fysieke afspraak bij Omedi?

Wanneer u zelf koorts heeft of verkouden bent verzoeken we u uw afspraak af te zeggen.

In dat geval dient u zich telefonisch af te melden Omedi.

Het kan ook voorkomen dat Omedi u weigert te keuren wanneer u symptomen vertoont die mogelijk bij het Coronavirus kunnen horen. Dit is een landelijk beleid. U kunt wanneer de symptomen verdwenen zijn met Omedi overleggen voor een nieuwe afspraak.