Skip to content
DIAGNOSTISCH MEDISCH ADVIESCENTRUM

Kweek (huid, keel, rectum, plasbuis, vagina)

Waarom een kweek maken?

Soms ontstaan er klachten die niet verklaard kunnen worden. De arts zal altijd vragen stellen en een lichamelijk onderzoek instellen. Wanneer onduidelijk blijft waar de klachten vandaan komen, kan er nader onderzoek nodig zijn. Bij sommige ziekten wordt deze veroorzaakt door een bacterie, virus, gist of schimmel. Door het afnemen va een kweek, kan bekeken worden of dit daadwerkelijk het geval is, en welke bacterie of virus hier verantwoordelijk voor is. Op deze manier kan er gerichte behandeling plaatsvinden. Bij Omedi diagnostisch medisch adviescentrum kunt u terecht voor het maken van een desbetreffende kweek.

Het maken van een kweek kan separaat plaatsvinden, maar ook een onderdeel zijn van een groter geheel. Ga hiervoor naar het volledige aanbod Keuringen, Arbozorg en/of Healtcheck. Bij Omedi is het maken van een kweek snel en eenvoudig geregeld. Maak een afspraak en laat u door Omedi adviseren. Via onderstaande button kunt u meer informatie aanvragen over Specialistisch medisch onderzoek.

Heeft u een fysieke afspraak bij Omedi?

Wanneer u zelf koorts heeft of verkouden bent verzoeken we u uw afspraak af te zeggen.

In dat geval dient u zich telefonisch af te melden Omedi.

Het kan ook voorkomen dat Omedi u weigert te keuren wanneer u symptomen vertoont die mogelijk bij het Coronavirus kunnen horen. Dit is een landelijk beleid. U kunt wanneer de symptomen verdwenen zijn met Omedi overleggen voor een nieuwe afspraak.