Skip to content
DIAGNOSTISCH MEDISCH ADVIESCENTRUM

SAB-methode

Gezamelijk werken aan een optimale en gezonde arbeidssituatie

Vanuit het Omedi Activatie Model kunnen diverse specifieke deskundigen worden ingezet om een optimale arbeidssituatie te realiseren. Omedi hanteert hiervoor de SAB-methode: Scannen, Adviseren en Begeleiden. In de eerste fase (het scannen) wordt een op maat gemaakte en branchegerichte PMO (Preventief Medisch Onderzoek) uitgevoerd om de arbeidssituatie in kaart te brengen. In de adviseringsfase worden de te nemen stappen (individueel en groepsmatig) in de vorm van een plan van aanpak gerapporteerd. Tijdens de derde fase worden werknemers door middel van individuele trajecten begeleid. In deze laatste fase wordt gebruik gemaakt van de providerboog van Omedi. Het doel van SAB is het realiseren en in stand houden van een optimale en gezonde arbeidssituatie.

  • Een PMO (Preventief Medisch Onderzoek) is maatwerk; iedere organisatie is uniek. Omedi bepaalt samen met de werkgever de inhoud van een PMO, zodatdeze branchegerelateerd is en aansluit bij de arbeidssituatie in uw bedrijf (RI&E). We nemen u de zorgen uit handen en begeleiden het gekozen traject.

Heeft u een fysieke afspraak bij Omedi?

Wanneer u zelf koorts heeft of verkouden bent verzoeken we u uw afspraak af te zeggen.

In dat geval dient u zich telefonisch af te melden Omedi.

Het kan ook voorkomen dat Omedi u weigert te keuren wanneer u symptomen vertoont die mogelijk bij het Coronavirus kunnen horen. Dit is een landelijk beleid. U kunt wanneer de symptomen verdwenen zijn met Omedi overleggen voor een nieuwe afspraak.