Skip to content
DIAGNOSTISCH MEDISCH ADVIESCENTRUM

Gericht Periodiek Onderzoek (GPO) voor machinisten van torenkranen, mobiele kranen of mobiele heistellingen

Machinisten hebben een grote verantwoordelijkheid voor de veiligheid van andere mensen op de bouwplaats. In de CAO Bouwbedrijf is dan ook vastgelegd dat een torenkraan-machinist elke twee jaar recht heeft op een Gericht Periodiek Onderzoek (GPO). Ook machinisten van mobiele kranen en mobiele heistellingen kunnen gebruik maken van deze extra aandacht in de vorm van dit gerichte en regelmatige onderzoek. Dit onderzoek is voor u van belang om eventuele schadelijke gevolgen voor uw gezondheid vroegtijdig op te sporen en om op tijd maatregelen te kunnen nemen.

Zelf een afspraak maken

U ontvangt geen uitnodiging voor het GPO (zoals bij het PAGO). U of uw werkgever kan zelf een afspraak maken met de arbodienst, waarbij uw werkgever is aangesloten en waarmee Arbouw samenwerkt. Als u ouder bent dan 40 jaar vindt dit onderzoek plaats aanvullend op het PAGO. Dan nodigt de arbodienst u uit voor het onderzoek op het moment dat u voor een PAGO in aanmerking komt. Dit is vanaf 40-jarige leeftijd om de twee jaar.

De bedrijfsarts

U wordt door de bedrijfsarts onderzocht. De bedrijfs- arts kent de gezondheids- en veiligheidsrisico’s van uw werkzaamheden en houdt hier dus rekening mee bij zijn onderzoek. Bij het onderzoek wordt speciaal gelet op een goede lichamelijke en geestelijke conditie, neurologische ziekten, op uw hart en longen en op afwijkingen van rug, armen, benen en gezichtsvermogen.

(bron: Arbouw)

Wilt u meer informatie over Beroepskeuringen?  Maak een afspraak en laat u door Omedi adviseren. Via onderstaande button kunt u meer informatie aanvragen over Beroepskeuringen.