Skip to content
DIAGNOSTISCH MEDISCH ADVIESCENTRUM

Metabole check bij skinny-fat, overgewicht en obesitas

Overgewicht kan gevolgen hebben voor je gezondheid en welbevinden, maar overgewicht alleen veroorzaakt of voorspelt ziekte erg slecht. Normaal gewicht geeft dus geen garantie voor een goede gezondheid. Er zijn ook mensen die skinny fat zijn: MONG (Metabolically Obese Normal Weight, oftewel een slank persoon met een te hoog vetpercentage).

De huidige classificering op biometrie gebaseerd (lengte, gewicht en buikomvang) voorspelt overgewicht gerelateerde ziekten er slecht. In het huidige systeem wordt de term morbide obesitas bijvoorbeeld gebruikt om ernstig overgewicht te beschrijven, maar er is geen consistent gebruik van deze termen of classificering van de totale risico’s. Op individueel niveau heb je dus niet veel aan alleen de BMI (Body Mass Index) om gericht te adviseren of te behandelen.

Omedi  metabole check

Omedi  heeft een metabole check ontwikkeld op wetenschappelijke basis. Door lichamelijk onderzoek, urine en bloed-onderzoek eventueel aangevuld met een conditietest kan er een uitspraak gedaan worden over je metabole gezondheid. Naast een schriftelijke rapportage en advies krijg je een individuele risicoscore.

Voorbeeld individuele risicoscore:

Obesity klasse 0 t/m 3 gebaseerd op BMI aangevuld met een klinisch en functioneel metabool stadium 1 t/m 4.

klasse 0, stadium 1 obesitas

  • Geen obesitas wel metabole verstoring
  • Actie noodzakelijk

klasse 2, stadium 0 obesitas

  • Wel obesitas zonder metabole verstoring
  • Advies noodzakelijk om in stadium 0 te blijven
  • Actie geadviseerd

klasse 3, stadium 3 obesitas

  • Ernstige obesitas met ernstige metabole verstoring (hartinfarct, diabetes)
  • Intensieve (agressieve) behandeling en begeleiding

Maak een afspraak en laat u door Omedi adviseren. Via onderstaande button kunt u meer informatie aanvragen over Particuliere keuringen.